انتقاد رئیس کمیسیون عمران از یکپارچه نبودن مدیریت سواحل

به گزارش وبلاگ عینک من، محمدرضا رضایی کوچی در مراسم اختتامیه سیزدهمین همایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی با اشاره به حضور میهمانان خارجی در این همایش گفت: معتقدم نگاه شرکت کنندگان خارجی در این همایش نسبت به ایران تغییر نموده و متوجه شده اند که ایران از نظر دانش و فناوری، نیروی انسانی، پیشرفت های تکنولوژیکی، صنعتی و تجهیزاتی و ... پیشرفت نموده است.

انتقاد رئیس کمیسیون عمران از یکپارچه نبودن مدیریت سواحل

وی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی به توسعه دریانوردی نگاه مثبت دارد و در قوانین بودجه و برنامه ششم توسعه احکام مهمی را به سازمان بنادر و دریانوردی تکلیف نموده است که مهمترین آن اجازه و اختیار تام داده ایم تا سازمان بنادر با شرکت های مختلف جهان قراردادهای مشارکتی در زمینه سرمایه گذاری در بخش بنادر و حمل و نقل دریایی به امضا برساند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به پیروزی اخیر ایران در برابر آمریکا در حوزه حمل و نقل دریایی اشاره و توضیح داد: از آقای راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی که بابت دفاع از حقانیت ایران در مقابل تحریم های ناجوانمردانه آمریکا در سازمان جهانی دریانوردی در لندن دفاع کرد، تشکر می کنم. همچنین تعدادی از کشورها نیز از حق ایران حمایت کردند.

وی با بیان اینکه ایران در مسیر 5 کریدور مهم بین المللی است که بخش مهمی از این کریدورها از دریا عبور می نماید، اعلام کرد: دسترسی ایران به 15 کشور همسایه با جمعیتی بالغ بر 500 میلیون نفر شرایط ویژه ای برای ما فراهم نموده است که ریسک سرمایه گذاری سایر کشورها در توسعه حمل و نقل دریایی ایران را به شدت کاهش داده است ضمن اینکه 90 درصد حمل و نقل کالای ما به وسیله دریا انجام می گردد و 45 درصد اقتصاد ما به دریا وابستگی دارد.

تنها 2 درصد اقتصاد در نوار5800 کیلومتری سواحل ایجاد شده

رضایی کوچی با اشاره به وجود 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل در خاک ایران گفت: علیرغم این گستردگی اراضی ساحلی، اما اقتصاد دریامحور آنگونه که باید رشد ننموده و تنها 2 درصد اقتصاد ما در کنار سواحل ایجاد شده است. همچنین در حالی که شهرهای مهم دریا در کنار دریا ایجاد شده اند اما در ایران این گونه نیست و مجبوریم برای تامین آب شرب و یا حتی آب صنعتی و کشاورزی خود از آب دریا استحصال کنیم که هزینه بسیار بالایی دارد.

نماینده مردم جهرم در مجلس تاکید نمود: بارها از وزارت راه و شهرسازی خواسته ایم تا سیاست توسعه شهرهای جدید در کنار دریا را پیگیری کند.

هر قسمتی از دریا در اختیار یک نهاد است

وی یادآور شد: متاسفانه مدیریت واحد دریایی و سواحل نداریم و هر قسمت از سواحل ما در اختیار یک نهاد است؛ سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان عالی ترین مرجع دریایی کشور، اختیارات لازم در خصوص مدیریت یکپارچه سواحل را ندارد. به دنبال ایجاد وزارت دریا و بنادر در ایران هستیم.

رئیس کمیسیون عمران ادامه داد: دانش مهندسی ما در حوزه ساخت بنادر و سازه های دریایی بسیار قوی است. از همین رو اخیرا با وزارت امورخارجه بابت فعال کردن دیپلماسی اقتصادی هماهنگ نموده ایم تا از ظرفیت 30 میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی مهندسی ایران از قبیل اعلام مهندسان ایرانی به کشورهای دیگر استفاده گردد.

وی گفت: معتقدیم در حوزه ساخت بنادر آنگونه که باید از ظرفیت های فنی مهندسی ساخت بنادر ایران در دیگر کشورها استفاده نشده و وظیفه معاونت اقتصادی وزارت امورخارجه است تا این فرصت را فراهم کند. مجلس نیز از دولت در این زمینه حمایت خواهد نمود.

منبع: خبرگزاری مهر

به "انتقاد رئیس کمیسیون عمران از یکپارچه نبودن مدیریت سواحل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتقاد رئیس کمیسیون عمران از یکپارچه نبودن مدیریت سواحل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید