توسعه کشت گندم با روش نو در اراضی شور خُنج
به گزارش وبلاگ عینک من، خبرنگاران/فارس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: با توجه به شرایط آب و خاک، تغییر اقلیم و کاهش بارندگی تغییر الگوی کشت مکانیزه گندم از روش flat یا خطی کار به روش مکانیزه کف کار، از سال قبل در دستور کار این مدیریت نهاده شد و سال جاری توسعه داده شد.
علی علیپور سه شنبه 23 آذر با بیان اینکه برای کاهش مقدار شوری در اراضی شهرستان خُنج و با توجه به تجمع املاح در نقاط مرتفع، کشت به روش کف کار می تواند نقش بسزایی داشته باشد، به وبلاگ عینک من گفت: سال جاری 4 دستگاه کف کار مخصوص اراضی شور با استفاده از تسهیلات کم بهره و خط اعتباری مکانیزاسیون در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
به نقل از جهادکشاورزی خنج، علیپور با اشاره به مزایای استفاده از این روش در کاهش مصرف آب، بذر و زمان، بیان نمود: افزایش بهره وری آب، کاهش عملیات خاکورزی و تهیه بستر، کاهش مقدار علف های هرز و ... از دیگر مزایای این روش بوده که در افزایش فراوری در واحد سطح موثر است.
علیپور گفت: سال گذشته 450 هکتار از مزارع این شهرستان با استفاده از کف کار کشت شد و انتظار داریم سال جاری با افزایش 35 درصدی قریب به 750 هکتار از اراضی این شهرستان به روش کف کار کشت گردد.
او ادامه داد: با توجه به اینکه سطح وسیعی از اراضی و منابع آبی این شهرستان شور بوده و ترویج کشت با دستگاه کف کار نقش مهمی در عملکرد محصول شتوی شهرستان دارد، جهادکشاورزی در تامین تسهیلات و ادوات، آماده هرگونه همکاری به متقاضیان خرید این دستگاه ها است.
نخستین تجربه برداشت زعفران در خنج
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج بعلاوه گفت: برداشت طلای سرخ از مزرعه یکی از کشاورزان بخش مرکزی به مساحت 300 متر مربع در منطقه چهل گزی به صورت کشت در فضای باز شروع شده است.
علی پور با اشاره به اینکه مدت زمان برداشت به شرایط اقلیمی منطقه بستگی دارد، گفت: برداشت این محصول با ظهور گل های بنفش از نیمه دوم آذرماه شروع می گردد و به مدت هفت تا 10 روز ادامه دارد.
او گفت: عمرگل این گیاه یک روز است که اگر طی این مدت برداشت نگردد کیفیت خود را از خواهد داد، از طرفی برترین زمان برداشت قبل از طلوع آفتاب تا قبل ظهر است.
علیپور با بیان اینکه زعفران گیاهی چندساله است، اعلام کرد که برآورد می گردد که به ازای هر یک کیلوگرم گل، 10 گرم زعفران خالص یعنی 2 کیلوگرم در هر هکتار، فراوری گردد.
او با بیان اینکه در مزرعه زعفران خنج، 7500 پیاز زعفران استفاده شده است، گفت: پیازچه این گیاه از خراسان جنوبی تهیه و آبان ماه سال گذشته کشت شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خُنج گفت: گیاه زعفران به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی و ادویه ای به شمار می رود که دارای مزیت مالی بالایی برای کشاورز و اقتصاد جامعه است.
منبع: خبرگزاری ایسنا