طفره رفتن از خواب چه ضربه ای به شما می زند؟

به گزارش وبلاگ عینک من، این توصیف برایتان چقدر آشناست؟ به جای آنکه چشم هایتان را ببندید و گوسفند ها را بشمارید، گوشی موبایل را در دست گرفته اید و صفحات اینستاگرام را بدونِ هدف بالا و پایین می کنید. به این شرایط می گوید سندرم طفره رفتن از خواب.

طفره رفتن از خواب چه ضربه ای به شما می زند؟

هَدلی کلارک بدونِ آنکه در شرایط خودآگاه باشد، ساعات عصرگاهی اش را با بالا وپایین کشیدن صفحات گوشی همراهش سپری می کند. او از قبل برنامه ریزی کرده که ساعت 9 شب به رختخواب برود، اما به نفع خرید های آنلاین و گشت وگذار در رسانه های اجتماعی در مقابل این برنامه ریزی سرسختانه مقاومت می کند.

وبلاگ عینک من به نقل از سی ان ان نوشت، کلارک تا به خودش بیاید ساعت 1 صبح شده است. او بالاخره چرت کوتاهی می زند و صبح روز بعد با خستگی مفرط از خواب بیدار می شود؛ گوشی تلفن او روی کمد کنار تخت است و ساعت 6 صبح آهنگ بیدارباش را برای او به صدا درمی آورد.

چرخۀ شب زنده داری و پشیمانی حاصل از آن در صبح روز بعد برای بسکمک از مردم در سراسر جهان آشناست. این شرایط حتی پیش از همه گیری ویروس کرونا نیز وجود داشت. در سال های اخیر روی این پدیده یک نام گذاشته اند: طفره رفتن یا به تعویق انداختن زمان خواب به شکلی که گویی دارید از خودتان انتقام می گیرید یا می خواهید چیزی را جبران کنید.

دکتر راجکومار داستگوپتا، استادیار دانشگاه ساوترن کالیفرنیا در رشته پزشکی، می گوید: طفره رفتن از زمان خوابِ انتقام جویانه یک عبارت جدید است، اما در واقع نوعی برنامه خوابیدن را توصیف می کند که پیش از این وجود داشته است.

داسگوپتا می گوید: طفره رفتن از زمان خوابِ انتقام جویانه، شرایطی است که بسکمک از افراد پرمشغله به آن روی می آورند و درواقع آن ها سعی می کنند تا آنجا که می توانند زمان خواب خود را به تأخیر بیندازند تا بدین طریق بتوانند چیزی را که حس می کنند از دست داده اند، دوباره پس بگیرند.

طفره رفتن از خواب چه فرقی با بی خوابی دارد؟

افرادی که دچار طفره رفتن از خواب هستند، این کار را به صورت داوطلبانه و خودخواسته انجام می دهند. درواقع آن ها احساس خستگی شدید و میل به رختخواب رفتن و خوابیدن را دارند، اما آن را به تعویق می اندازند.

تحقیقی که در سال 2014 در هلند انجام شد طفره رفتن از خواب را شرایطی توصیف کرد که فرد بدون هیچ عامل مزاحم بیرونی ای، نمی تواند در زمان برنامه ریزی شده به رختخواب برود. بسکمک از دانشمندان می گوید این شرایط ناشی فقدان برنامه ریزی مناسب است.

پدیده طفره رفتن از خوابیدن یا به تعویق انداختن خواب زمانی بار احساسی عمیق تری پیدا کرد که کاربران چینی واژه انتقام را به آن افزودند. درواقع طفره رفتن از خوابِ انتقام جویانه به این معنی است که فرد خوابیدن را به شکلی که گویی دارد از خودش انتقام می گیرد، به تعویق می اندازد.

افراد فقط خوابشان را به تعویق نمی اندازند، بلکه این کار را می کنند تا به اصطلاح زمانی که احساس می کنند در طول روز به خودشان اختصاص نداده اند را جبران کنند و کنترل اوضاع را به دست بگیرند. آن ها به دنبال زمانی برای خودم هستند.

داسگوپتا توضیح می دهد که عادی است که افراد بخواهند شب ها زمانی را به خودشان اختصاص دهند، اما زمانی شب زنده داری تبدیل به مسئله می شود که آن ها صبح روز بعد دچار خستگی مفرط باشند.

کلارک دستیار مدیر در یک شرکت بزرگ در ویرجینیا در آمریکاست. او می گوید مسائل او از زمانی آغاز شد که مجبور شد به دلیل همه گیری از خانه کار کند.

ساعت درونی بدنِ او بدون توجه به اینکه او شب قبل چه ساعتی خوابیده است، او را هر روز مابین ساعت 5 و نیم تا 7 صبح بیدار می کند؛ بنابراین او آنقدر احساس خستگی می کند که مجبور است در طول روز با قهوه خودش را بیدار نگه دارد.

او می گوید از وقتی همه گیری آغاز شده او برای خودش یک روتین شبانه چیده است. او می گوید: یکی از دلایلش این است که نمی خواهم زندگی تحت همه گیری را بپذیرم. اگر من خودم را با این شکل جدید از زندگی وفق دهم یعنی آن را به مثابه یک واقعیت پذیرفته ام و من نمی خواهم این تبدیل به واقعیت شود.

اما به تعویق انداختن زمان خواب برای همه با همه گیری آغاز نشده است. برایان سینکلر، یک مهندس نرم افزار از نیومکزیکو، می گوید این شرایط خیلی پیش از همه گیری باعث شده بود که او خواب کافی نداشته باشد. برای او این شرایط 5 سال پیش و همزمان با تولد فرزند دومش آغاز شد. او احساس می کرد زمان کافی برای اختصاص دادن به خودش ندارد.

او می گوید: احساس می کنم کنترلی روی زندگی ام ندارم. در واقع سینکلر با اختصاص ساعت های عصرگاهی به بازی ویدیویی در رسانه های اجتماعی تلاش می کند آن زمانی را که حس می کند باید به خودش اختصاص دهد را پس بگیرد.

چرا مردم این کار را می کنند؟

وایلی رایت، مدیر ارشد مداخلات مراقبت های بهداشت در انجمن روان شناسی آمریکا، می گوید: شب زنده داری به همراه گشت زدنِ ناخودآگاهانه در شبکه های اجتماعی یا تعویض بدونِ فکرِ کانال های تلویزیونی یا خیره شدن به تلویزیون به صورتی ناآگاهانه در واقعِ بخشی از تلاش افراد برای کاهش استرس است.

او می گوید: ما می دانیم که بالا و پایین کردنِ بدونِ فکرِ صفحات اینترنت و نه برقراری تعامل با این فضا ها به شکلی معنادار، به جای آنکه استرس را کاهش دهد آن را افزایش می دهد.

او می گوید، ممکن است یکی از دلایلی که افراد به سختی می توانند سرانجام روز خود را اعلام کنند همه گیری و از بین رفتن یا محو شدن مرز های زمان باشد.

سینکلر یک دهه است که تجربه کار کردن از خانه را دارد، با این حال، همه گیری باعث تغییر برنامه کاری او شده، زیرا صبح ها باید به پسر 8 ساله اش کمک کند؛ زیرا مدارس به صورت آنلاین برگزار می شود و برای پسرش متمرکز ماندن تا سرانجام کلاس بسیار سخت است. بعد از آن است که می تواند تمام مسئولیت ها را به همسرش واگذار کند و بقیه روز را به کار های خودش بپردازد.

پیامد های شب زنده داری

داسگوپتا می گوید: کم خوابی باعث محرومیت از خواب می شود که می تواند بر سلامت ذهنی و جسمی اثر بگذارد. کاهش بهره وری و افزایش هورمون کورتیزول که هورمون استرس است، از دیگر پیامد های کم خوابی است.

او توضیح می دهد که وقتی افراد دیرتر از معمول به رختخواب می فرایند، اما در ساعات معمول از خواب بیدار می شوند، خطر تجمیع بدهی خواب را افزایش می دهند. تنها راه برای خلاص شدن از بدهی خواب جبران ساعاتی است که نتوانسته اید بخوابید که برای بسکمک از افراد ناممکن است.

مطالعات بسکمک نشان می دهند که فرد نمی تواند محرومیت از خواب را با خوابیدنِ طولانی مدت در آخر هفته ها جبران کند. مطالعه ای که در سال 2019 انجام شد نشان داد افرادی که تلاش می کنند محرومیت از خواب را آخر هفته ها جبران کنند، نمی توانند اثرات کم خوابی در طولِ هفته - شامل هله هوله خوری، افزایش وزن، به هم خوردن ریتم های شبانه روزی- را جبران کنند.

داسگوپتا می گوید میزان خوابی که افراد احتیاج دارند از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولاً یک فرد بزرگسال بین 7 تا 8 ساعت به خواب شبانه احتیاج دارد.

دساگوپتا می گوید استفاده از تکنولوژی در ساعات شب بر خواب اثر می گذارد. صفحات نمایش نور آبی ساطع می کنند که می تواند تولید هورمون ملاتونین که برای کنترل چرخه خواب ضروری است را مختل کند.

چطور از انتقام جویی از زمان خواب دست برداریم

داسگوپتا می گوید، به خصوص در همه گیری اندکی خارج شدن از برنامه خواب عادی تلقی می شود. او به افراد توصیه می کند هم به لحاظ ذهنی و هم به لحاظ جسمی به شرایط خواب منتقل شوند.

او می گوید بسکمک از افراد دوست دارند اتاق خواب ساکت، تاریک و خنک باشد. او می گوید فعالیت هایی که افراد از آن لذت می برند، مانند اندکی مدیتیشن، می تواند به به خواب رفتن آن ها کمک کند.

خواموش کردن وسایل الکترونیکی و نیاوردن آن ها به رختخواب یکی دیگر از استراتژی ها برای خوابیدن است.

یک استراتژی دیگر چرت روزانه است. داسگوپتا می گوید یک چرت 15 تا 20 دقیقه ای بین ساعت 12 تا 2 ظهر می تواند محرومیت از خواب شبانه را جبران کند.

داسگوپتا می گوید چرت طولانی تر خود مانع از خواب شبانه است و فرد حتی ممکن است بعد از یک چرت طولانی احساس خواب آلودگی بیشتری بکند.

رایت توصیه می کند افراد برنامه روزانه شان را طوری بچینند که اوقاتی برای خودشان داشته باشند و هرگز بر سر این اوقات مذاکره نکنند. کلارک می گوید برای حل مشکل خود می خواهد زمانی را در وسط روز به ورزش کردن اختصاص دهد.

منبع: CNN

ترجمه: سایت وبلاگ عینک من

منبع: فرادید

به "طفره رفتن از خواب چه ضربه ای به شما می زند؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "طفره رفتن از خواب چه ضربه ای به شما می زند؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طفره رفتن از خواب چه ضربه ای به شما می زند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید