افزایش قیمت برنج ایرانی تا 46 هزار و 500 تومان
به گزارش وبلاگ عینک من، در ادامه افزایش قیمت برنج از بیش از یکسال گذشته تا به امروز، هر کیلو برنج ایرانی در ماه گذشته تا 46 هزار و 500 تومان هم فروش رفته است.
به گزارش ایسنا، مدت هاست که آمار های رسمی و البته آنچه در بازار می گذرد، بیانگر فرایند افزایشی قیمت برنج اعم از داخلی و خارجی است؛ به طوری که گا ها تا 100 درصد و بالاتر هم رشد قیمت آن ثبت شده است. طی ماه های اخیر از سرعت رشد قیمت برنج در مقاطعی کاسته شده، اما به هر صورت فرایند همچنان افزایشی پیش می رود.
برنج ایرانی 42 درصد گران شد
بررسی آماری که اخیرا مرکز آمار ایران در رابطه با میانه قیمت اقلام خوراکی اعلام کرده بود در رابطه با برنج نشان می دهد که هر کیلو برنج ایرانی در مردادماه سال جاری به طور میانه 38 هزار و 600 تومان فروش رفته، اما این کالا تا 46 هزار و 500 تومان هم قیمت خورده است، در حالی که در مرداد ماه پارسال هر کیلو برنج ایرانی به طور میانه حدود 27 هزار تومان قیمت داشت و در تیرماه سال جاری به 37 هزار و 3300 تومان رسیده بود.
براین اساس، برنج ایرانی در مقایسه با سال گذشته 42.9 و نسبت به تیرماه 3.4 درصد گران شده است.
فروش برنج خارجی تا بیش از 30 هزار تومان
اما در مورد برنج خارجی که عمده افزایش قیمت آن از زمان حذف ارز 4200 تومان از این کالا آغاز و ادامه دار شد آمار از این حکایت دارد که هر کیلو در مردادماه سال گذشته به طور میانه حدود 18 هزار و 100 تومان بوده، ولی در تیرماه سال جاری 24 هزار و 800 تومان و در مردادماه به 25 هزار و 100 تومان رسیده است، برنج وارداتی تا کیلویی 30 هزار و 800 تومان هم فروش رفته است.
براین اساس، افزایش قیمت برنج خارجی نسبت به تیرماه 1.3 و در مقایسه با مرداد ماه پارسال 38.7 درصد است.
محموله های بلاتکلیف برنج وارداتی
در رابطه با واردات برنج گفتنی است که اکنون دوره ممنوعیت فصلی است که از ابتدای مردادماه آغاز شده و تا آبان ماه ادامه دارد، با این حال در این مدت با توجه به کاهش ذخائر برنج و افت 69 درصدی واردات در سال جاری و اهمیت تنظیم بازار مقرر شد که ممنوعیت فصلی اجرا شود، ولی برای برنج هایی که تا قبل از 31 مردادماه قبض انبار و یا تاریخ ورود آن ها به گمرک و بنادر ثبت شده در صورت داشتن ثبت سفارش ترخیص شود.
با این وجود قبل از ممنوعیت، حدود 10 کشتی حاوی برنج از کشور های مبدأ به سمت بنادر ایران حرکت کرده بودند و با اینکه بخشی از آن ها تا 31 تیرماه به ایران رسیدند، اما قبض انبار و تاریخ ورود بعد از این تاریخ صادر شده بود و گرچه صاحبان کالا درخواست داشتند که این محموله ها ترخیص شود، ولی در هر صورت با وجود مکاتباتی که بین دستگاه های ذیربط از جمله گمرک، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت هنوز توافقی در مورد مشخص تکلیف برنج های وارداتی در بنادر صورت نگرفته است.
منبع: فرارو