او اولین شهید جنگ جهانی دوم در مرز باجگیران است
به گزارش وبلاگ عینک من، شهید عباسعلی ایراندوست اولین شهید جنگ جهانی دوم در مرز باجگیران است.
پس از ورود نیروهای متفقین به خاک ایران در تاریخ سوم شهریور سال 1320 و تسلیم و خالی شدن مرزها به دستور رضاخان و در پی آن فرار رضاخان از ایران، در چند نقطه از کشور تعدادی از مرزبانان به صورت خودجوش و متمردانه در برابر نیروهای متفقین مقاومت کردند.
بر همین اساس در چندین نقطه از مرزهای پهناور کشور ایران، تعدادی از مرزبانان شهید می شوند از جمله در بیله سوار استان اردبیل 60 شهید، در پل اهنی جلفا سه شهید، در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی 18 نفر و در مرز باجگیران یک نفر مقاومت نموده و شهید شده اند.
جالب اینجاست مقاومت در مرز باجگیران متفاوت از سایر نقاط مرزی بوده است؛ در نقاط دیگر مقاومت ها گروهی بوده اما در مرز باجگیران یک نفر و یک تنه در مقابل ارتش سرخ شوروی سابق ایستادگی می نماید.
همه اینها را سید امیر خلیق، طراح و دبیر اجرایی همایش تاریخی - فرهنگی باجگیران دروازه پایداری خراسان در شهریور 1320 در گفت وگو با وبلاگ عینک من گفته و ادامه داده، شهید عباسعلی ایراندوست که متولد روستای کهنه فرود از توابع بخش مرکزی شهرستان قوچان بوده است
شب قبل حادثه همرزمان خود را جمع می نماید و به پایداری در مقابل نیروهای متجاوز دعوت می نماید اما متاسفانه کسی او را همراهی نمی نماید و خود به تنهایی در روز سوم شهریور سال 1320 پس از حدود سه ساعت ایستادگی به دستور نیروهای روس، سنگرش، بمباران و همان جا کشته می شود و تکه های جسد وی شبانه توسط یکی از همرزمانش که از هم ولایتی های او بوده جمع آوری و مدفون می شود.
حالا از شهید ایراندوست و این اتفاق متاسفانه به جز یک سنگ مزار چیزی به جا نمانده بود و به گفته امیر خلیق، متاسفانه این واقعه حدود 80 سال است که مغفول باقی مانده و تنها دلیلی که نام شهید ایراندوست را زنده نگه داشته، بازسازی مزار این شهید و قرار دادن سنگ مزار آن در سال 1339 یعنی 19 سال پس از واقعه شهریور 1320 توسط یکی از اهالی باجگیران به نام مرحوم رمضانیان باجگیران است که همین امر باعث می شود که خوشبختانه یک سنگ مزار از این شهید باقی بماند.
وی گفته، آشنایی او با شخصیت شهید ایراندوست به دهه هفتاد باز می شود که در یک روزنامه محلی پیامی کوتاه در خصوص شهید عباسعلی ایراندوست به عنوان نخستین شهید جنگ جهانی دوم با یک عکس بسیار بی کیفیت درج شده بود که آن را مشاهده نموده و پس از سال ها جست و جو و تحقیقات میدانی، نزدیک به 80 سال مدارک هویتی این شهید را بدست آورده است.
او خانواده شهید را شناسایی نموده و در انتها مقرر شد در 31 مردادماه امسال همایشی برای معرفی این شهید با همکاری دستگاه های اجرایی شهرستان قوچان و استان خراسان رضوی برگزار کند.
حالا قرار است نخستین همایش تاریخی- فرهنگی با عنوان باجگیران دروازه پایداری خراسان در شهریور 1320 و یادمان مرزبان خراسان در جنگ جهانی دوم عباسعلی ایراندوست برگزار شود.
خلیق در ادامه با بیان این نکته که برگزاری این همایش به صورت استانی اجرا می شود، اظهارکرد: در نقاط دیگری که این اتفاق مشابه اتفاق افتاده و این شهدا مدفون هستند به بهترین شکل از این موقعیت استفاده کردند و مزار این شهدا امروز جزء مناطق نمونه گردشگری معرفی می شوند ولی ما متاسفانه نتوانسته ایم این استفاده را بکنیم.
وی گفت: امیدواریم با معرفی این شهید بزرگوار باعث رونق مجدد وتوسعه بخش باجگیران شویم که اگر این مهم تحقق یابد ما به هدف خود رسیده ایم و امیدوار هستیم که دبیرخانه دائمی تشکیل شود و این برنامه همه ساله برگزار شود و شاهد این باشیم که بنای آرامگاه این شهید بازسازی شود و در مرکز شهر باجگیران المانی در خور شان و به نام این شهید بزرگوار داشته باشیم.
لازم به ذکر است؛ نخستین همایش تاریخی- فرهنگی با عنوان باجگیران دروازه پایداری خراسان در شهریور 1320یادمان مرزبان خراسان در جنگ جهانی دوم شهیدعباسعلی ایراندوست در تاریخ پنجشنبه 31 مرداد ماه 1398 در محل باجگیران، سالن همایش های گمرک باجگیران برگزار می شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا