برترین فسنجان جهان

به گزارش وبلاگ عینک من، همه ما خورش فسنجان را می شناسیم؛ همان خورشی که با گردوی چرخ نموده و رب انار تهیه می گردد؛ البته با کمی تغییر، مثلاً برخی ها به آن گوشت قلقلی اضافه می نمایند و برخی ها از گوشت مرغ استفاده می نمایند. شمالی ها این خورش را با گوشت مرغابی می پزند و ترش و شیرین بودنش در میان اقوام مختلف، فرق دارد. خلاصه اینکه

برترین فسنجان جهان

برترین فسنجان جهان

نویسنده:سارا حسنلو

از فسنجان به چه می دانید؟

همه ما خورش فسنجان را می شناسیم؛ همان خورشی که با گردوی چرخ نموده و رب انار تهیه می گردد؛ البته با کمی تغییر، مثلاً برخی ها به آن گوشت قلقلی اضافه می نمایند و برخی ها از گوشت مرغ استفاده می نمایند. شمالی ها این خورش را با گوشت مرغابی می پزند و ترش و شیرین بودنش در میان اقوام مختلف، فرق دارد. خلاصه اینکه فسنجان انواع و اقسام مختلفی دارد و با هر تغییری که در ترکیبات تشکیل دهنده آن ایجاد می گردد، نوع خاصی از آن آماده می گردد؛ از فسنجان ماهی و هویج گرفته تا فسنجان کدو حلوایی و پسته. فسنجان به هم یکی از همین انواع است که در این مقاله به آن می پردازیم.

مواد لازم (برای 4 نفر(

به ورقه ورقه شده

4 لیوان

240 کیلوکالری

مغز گردو

20 عدد

450 کیلوکالری

پیاز

یک عدد عظیم

25 کیلوکالری

رب انار

5 قاشق غذاخوری

20 کیلوکالری

شکر

2 قاشق غذاخوری

20 کیلوکالری

روغن مخصوص سرخ کردن

2 قاشق غذاخوری

270 کیلوکالری

زعفران و نمک

به اندازه دلخواه

صفر

طرز تهیه

ابتدا پیاز را خرد نموده و در کمی روغن سرخ کنید. سپس به های خرد شده، گردو و ادویه ها، رب انار و شکر را به پیاز اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه تفت دادن به آن کمی آب بیفزایید. حرارت را ملایم کنید و هر از گاهی آن را هم بزنید تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. بعد از گذشت یک ساعت، خورش تان آماده است و می توانید آن را به همراه کمی برنج میل کنید.

این غذا تقریبا 1000 کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین4 نفر، به هر نفر 250 کیلوکالری انرژی می رسد. اما اگر با 10 قاشق غذا خوری برنج و یک بشقاب سالاد همراهش کنید، این اندازه انژری به 500 کیلوکالری خواهد رسید.

به؛ رفیق قلب

این میوه که بیشتر برای نرمی سینه و برطرف تنگی نفس از آن استفاده می گردد دارای خواصی دیگری هم هست. مثلاً فیبر فراوانی که در این میوه وجود دارد از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می نماید. به این ترتیب که خوردن 200 گرم روزانه این میوه می تواند بروز این گروه از بیماری ها را تا 19 درصد کاهش دهد، البته بهتر است این مصرف روزانه به، به صورت پخته شده یا کمپوت شده باشد زیرا این میوه سنگین بوده و می تواند مسائل هضمی به بار آورد. به علاوه کسانی که مشکل معده و یا روده دارند می توانند از این میوه استفاده نمایند زیرا ضدتورم بوده و در تقویت عملکرد این دستگاه (دستگاه گوارش) بسیار مؤثر است. به علاوه، این میوه شبیه سیب سرشار از پکتین است. به این علت مصرف اش برای کسانی که به اسهال دچار هستند، توصیه می گردد. به علاوه، بوی خوش آن آرامش بخش بوده و می تواند شدت هر نوع عصبانیتی را بکاهد. نباید فراموش کنید که مصرف این میوه برای کسانی که به علت سرماخوردگی زیاد سرفه می نمایند هم می تواند یاری نماینده باشد.

گردو؛ دشمن اگزما

می دانید که این مغزه پرچرب است، یعنی مملو از اسیدهای چرب غیراشباع بوده بنابراین باید در نگهداری آن دقت به خرج داد. به علاوه، در این فصل پرحساسیت توصیه می گردد که از گردو بهره ببرید، البته در حد متعادل زیرا ضداگزما بوده و دارای ترکیبات پلی فنولی است که از تحریک شدن سلول ها به وسیله عوامل حساسیت زای محیط جلوگیری می نماید. بنابراین اگر مشکل اضافه وزن ندارید بهتر است این مغزه را در برنامه غذایی روزانه تان بگنجانید. یادتان باشد که عادت داشتن به خوردن این مغزه ضدعفونت های میکروبی هم هست زیرا داشتن مس فراوان که یکی از املاح مؤثر در تقویت سیستم ایمنی است، از بروز عفونت های ویروسی و باکتریایی که با آغاز فصل سرما به اوج خود می رسند، به اندازه قابل توجهی جلوگیری خواهد نمود.

ترشی رب انار

این گزینه در فسنجان می تواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد که افزایش دهنده کالری است، به خصوص در افرادی که مشکل اضافه وزن و چاقی دارند. البته خواصی را به آن نسبت می دهند که عبارت اند از: تصفیه نمایندگی خون و مؤثر در خون سازی زیرا این دو ویژگی را انار داشته و در رب آن هم با کمی تفاوت دیده می گردد. ضمناً، متخصصان طب سنتی معتقدند که انار و ر ب اش هر دو طبع سردی دارند و افزودن شان به غذاهایی مانند فسنجان که سرشار از گردو با طبع گرم است، می تواند به متعادل شدن طبع غذا یاری کند تا فرد بعد از خوردن با علایم گرمی و سردی رو به رو نگردد. اما یادتان باشد که رب انار تهیه شده از انار ترش و شیرین از نظر خواص کمی متفاوت اند. به این علت مصرف هر یک برای منظوری خاص توصیه می گردد. مثلا افرادی که مشکل معده دارند بهتر است از رب انار تهیه شده از انار ترش استفاده ننمایند.

همراه این غذا

این خورش مانند بیشتر خورش ها به همراه برنج میل می گردد. البته بهتر است که یک بشقاب سبزی خوردن تازه و یا کمی سالاد چاشنی زده شده با آب نارنج را هم با آن همراه کنید. چه بهتر که با این غذا یک لیوان دوغ بدون نمک و بدون گاز را هم میل کنید. البته در صورت اضافه وزن برترین نوشیدنی به همراه این غذا آب خواهد بود.

ماندگی و کهنگی

در صورت اضافه آمدن، می توانید خورش تان را در ظرفی که در آن محکم بسته می گردد ریخته و در یخچال قرار دهید. یادتان باشد که این غذا سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است بنابراین قرار دادن آن در ظرفی بدون در و بودن در معرض اکسیژن هوا موجب اکسید شدن چربی ها شده و خوردن این خورش به صلاح مصرف نماینده نخواهد بود.

اگر کم خونی دارید

بهتر است در غذای تان از گوشت قرمز و یا مرغ آب پز شده هم استفاده نموده و نوشیدنی همراه آن را شربت آب لیموی تازه انتخاب کنید. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف سبزیجات می تواند به ضرر شما تمام گردد. حتی می توانید در کنار گردو کمی هم مغز پسته و فندق خرد شده را که منبع آهن گیاهی هستند، اضافه کنید.

اگر چربی خون تان بالاست

از آنجا که باید اندازه چربی دریافتی، چه چربی خوب و چه چربی بد را در رژیم غذایی تان کنترل شده مصرف کنید، بگذارید تا خورش تان در یخچال سرد گردد، سپس روغن اش روی سطح آمده و از آن جدا گردد، سپس روغن را برداشته و کمی از خورش به جای مانده را میل کنید البته با یک بشقاب عظیم سالاد سبزیجات تازه.

اگر لاغر هستید

این غذا به علت چرب بودن و دارا بودن چربی های مفید برای شمایی که کمبود وزن دارید، بسیار مناسب است. البته چه بهتر که در آن گوشت مرغ هم افزوده و به همراه کمی سالاد و دوغ کم نمک آن را میل کنید. البته از آنجا که روغن زیاد مانع از خوردن شما می گردد بهتر است آن را با گردوی کمتر و کمی ترش تر تهیه کنید تا به این ترتیب حجم مناسبی از غذا خورده گردد. منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "برترین فسنجان جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین فسنجان جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید