تپه باستانی گیان نهاوند ساماندهی می شود
به گزارش وبلاگ عینک من، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نها وند گفت: تپه باستانی گیان نهاوند با همکاری شهرداری شهر گیان ساماندهی و حصار اطراف این مکان تاریخی اصلاح می شود.
به گزارش وبلاگ عینک من از نهاوند، محسن جانجان پیش از ظهر امروز در جمع وبلاگ عینک من با اشاره به ساماندهی تپه باستانی گیان نهاوند گفت: بلوک سیمانی که اطراف تپه باستانی گیان به عنوان حصار کشیده شده است کار کارشناسی شده ای نبوده و ما سعی داریم این حصار را اصلاح کنیم.
وی شرح داد: این حصار که به شکل بلوک سیمانی دور این تپه تاریخی کشیده شده است چهره نابسامانی به این تپه داده است و با کمک شهرداری گیان حصار نرده ای اطراف این تپه کشیده می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نها وند افزود: این تپه باستانی نتایج استقرار هفت هزار سال دوره زندگی مردم این منطقه است و از نظر تاریخی یک بنای ارزشمند و کهن است و باید ساماندهی شود.
وی عنوان کرد: تپه باستانی گیان در صورتی که یک اثر باستانی تک بنا بود کاوش و زمین های اطراف این اثر تملک می شد و به عنوان یک جاذبه گردشگری مهم و قوی در کشور معرفی می کردیم اما این تپه تابستانی تک بنا نیست.
خانجان اظهار داشت: تپه باستانی گیان یک اثر تاریخی در پنج طبقه است که شامل عصر مس سنگ تا عصر مفرق که دوران پیش از تاریخ می شود و دوران پیش از تاریخ در باستان شناسی بسیار مهم و با اهمیت هستند.
وی گفت: این تپه باستانی تا 50 سال مبنای گاه نگاری در غرب کشور و کشور و زمینه ساز پژوهش پژوهشگران در این منطقه بوده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نها وند با اشاره به اینکه همایش بازنگری و بررسی آثار باستانی شهرستان نهاوند به زودی برگزار می شود شرح داد: تا به امروز حدود 200 اثر باستانی که شامل بناها، محوطه ها و تپه ها است در شهرستان نهاوند شناسایی شده است که با برگزاری این همایش قطعا آمار این آثار در شهرستان بیشتر و به حدود 400 اثر خواهد رسید.
جانجان افزود: باید برای حفاظت از این آثار ساز و کارهایی در نظر بگیریم چرا که حفاظت از این آثار به تنهایی از عهده اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی بر نمی آید و در این راستا برای حفاظت از این آثار باستانی باید انجمن های حفاظتی با کمک مردم تشکیل دهیم.
منبع: تسنیم