صادرات یک میلیون و 820 هزار دلاری صنایع دستی هرمزگان به کشورهای دیگر
به گزارش وبلاگ عینک من، صنایع دستی هرمزگان به ارزش یک میلیون و 820 هزار دلار به کشورهای دیگر صادر شده و با توجه به اهداف توسعه صادرات استان، برنامه ریزهایی برای افزایش این رقم به بیش از این خواهد شد.
سال گذشته دو میلیون و 200 هزار دلار از محصولات صنایع دستی استان هرمزگان به کشورهای دیگر صادر شد.
امسال نیز این استان در زمینه صادرات صنایع دستی همچنان فعال بوده و از ابتدای سال تا به امروز نیز این صنایع دستی خود را به ارزش یک میلیون و 820 هزار دلار از گمرکات استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و برخی کشورهای اروپایی صادر کرده است.
گلابتون دوزی، خوس دوزی، شک بافی، گلدوزی، سفالگری، حصیربافی، گلیم بافی، قالی بافی وگل های شیشه ای از جمله صنایع دستی هرمزگان هستند که از میان این صنایع دستی محصولات سفالی، حصیری، شیشه ای و خوس دوزی از پرطرفدارترین محصولاتی بودند که صادر شدند.
بیش از 68 هزارنفر در زمینه تولید صنایع دستی در هرمزگان شناسایی شدند که مشغول به فعالیت هستند.
در افزایش بخش رشد اقتصادی کشور اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نقش مهمی را می تواند ایفا کند که به همین علت تمام توان خود را برای ارائه راهبردهای کاربردی و عملیاتی جهت برون رفت کشور از رکود اقتصادی و کمک به رشد اقتصادی در قالب سیاست های کلی به کار گرفته است.
مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حوزه میراث فرهنگی از ابتدای سال علاوه بر برگزاری همایش ها و جشنواره های متعدد، 8 مورد بازسازی و احیاء آثار تاریخی و فرهنگی از جمله، ادامه تعمیر و بازسازی مسجد جامع بستک، بازسازی بخشی از حمام خان بستک، تعمیر و بازسازی فرودگاه بندرلنگه، تعمیر و بازسازی پل لاتیدان، تعمیر و بازسازی کاروانسرای تقی خانی، تعمیر و بازسازی قلعه فین و تعمیر و بازسازی خانه فکری را انجام داده است.
از دیگر اقدامات این اداره کل در حوزه نشر می توان به تهیه، گردآوری و ارسال 30 پرونده ثبتی آثار تاریخی و میراث معنوی اشاره کرد.
رضا برومند مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد این اداره کل در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت:
برگزاری همایش ها و جشنواره های تخصصی صنایع دستی و تجلیل از هنرمندان و صنعتگران پیشکسوت صنایع دستی، آموزش عمومی رشته های صنایع دستی در قالب تفاهمنامه با سازمان های مختلف برخی از اقدامات اجرا شده است.
همچنین از دیگر مواردی که مدیرکل میراث فرهنگی استان به آن اشاره کرد عبارتند از: اخذ 4 نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، برگزاری 7 نمایشگاه استانی، 19 مورد مشارکت هنرمندان و صنعتگران استان در نمایشگاه های سایر استان ها، یک مورد شرکت در نمایشگاه های خارجی و برگزاری 9 نمایشگاه نوروزی در استان، صدور 4900 کارت شناسایی جهت صنعتگران و هنرمندان خانگی، صدور 50 پروانه تولید کارگاهی جهت هنرمندان و صنعتگران کارگاهی و پرداخت 5400 میلیون ریال تسهیلات بانکی.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر