طرح جامع گردشگری کشور به زودی در هیئت دولت مطرح می گردد

به گزارش وبلاگ عینک من، معاون رئیس جمهوری گفت: برنامه جامع گردشگری کشور به زودی در هیئت دولت مطرح می گردد و با تصویب آن، آینده و راستا صنعت گردشگری کشورمان روشن می گردد.

طرح جامع گردشگری کشور به زودی در هیئت دولت مطرح می گردد

به گزارش وبلاگ عینک من، دکتر علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز سه شنبه 28 خرداد 98 در مراسم افتتاح یازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: کمتر بخش مالی وجود دارد که علاوه بر بخش مالی موضوعات دیگر را هم در بر بگیرد، اما گردشگری در همه جای دنیا و هم در کشور ما علاوه بر کارنمودهای مالی، موضوعات فرهنگی را هم در بر می گیرد.

او ادامه داد: این موضوع اهمیت صنعت گردشگری را دوچندان می نماید، در بخش مالی، گردشگری موجب ارزآوری برای کشور می گردد و می تواند رونق و تحرک مالی ایجاد کند. می توان گفت گردشگری از پیشران های اقتصاد است؛ چراکه وقتی گردشگری به حرکت درمی آید، همه ابعاد اقتصاد تحرک پیدا می نمایند. مثلاً در ایام نوروز که اوج گردشگری داخلی کشور است، حوزه های مختلف حمل ونقل زمینی، دریایی و هوایی، بخش کشاورزی، صنعت و پوشاک نیز به حرکت درمی آید.

دکتر مونسان اظهار کرد: در حوزه ایجاد اشتغال هم گفته می گردد در دنیا به ازای هر 10 شغل یک شغل مربوط به بخش گردشگری است، در این صنعت می توان با میزان سرمایه گذاری اندک نسبت به سایر بخش ها، شغل ایجاد کرد، در کشور ما به ازای هر 50 تا 70میلیون تومان امکان ایجاد یک شغل در حوزه گردشگری وجود دارد؛ این در حالی است که این عدد در حوزه صنعت بین 500میلیون تا یک میلیارد تومان است.

او اضافه نمود: همچنین سرعت ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری 2.5 برابر سایر بخش هاست.

معاون رئیس جمهوری توضیح داد: به دلیل این ویژگی های مهم، بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای درحال توسعه، گردشگری را به عنوان جهت توسعه مالی خود انتخاب نموده اند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: الان کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که گردشگری را جزو اولویت های خود قرار نداده باشد، هر موضوعی می تواند باعث تحرک و توسعه صنعت گردشگری گردد، موضوعات متنوعی ازجمله کشاورزی، طبیعت، تفریحات، زیارت، کوهنوردی و... می تواند موجب جذب گردشگر برای کشورها گردد.

او ادامه داد: در ابعاد اجتماعی و فرهنگی هم بهترین نقطه ای که می توان فرهنگ را معرفی کرد و تعامل بین ملت ها را رقم زد، گردشگری است. ما چقدر باید کوشش کنیم تا چهره واقعی کشورمان را به دنیا نشان دهیم درحالی که دشمنان زیادی داریم که به دروغ تصاویر غیرواقعی از ایران به نمایش می گذارند؛ اما با موضوع گردشگری و جذب گردشگر می توان چهره واقعی، تاریخ و تمدن کشور را به دنیایان نشان داد، هر گردشگر در بازگشت به کشورش به سفیر فرهنگی ما تبدیل می گردد. مصاحبه ها و بازخوردهایی که از گردشگران منعکس شده مصداق این ادعاست.

دکتر مونسان اضافه نمود: یکی دیگر از کارنمودهای گردشگری که همه دولت ها هزینه های بسیاری برای آن صرف نموده اند، ایجاد نشاط اجتماعی است. ما با موضوع سفر و گردشگری می توانیم به ایجاد نشاط اجتماعی در خانواده ها یاری کنیم.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: در ایران با وجود این که صحبت های بسیاری در حوزه گردشگری می گردد، اما متأسفانه با وجود مزیت های بسیاری که وجود دارد، هنوز این صنعت در اولویت بالای کشور قرار ندارد.

او توضیح داد: تبلیغات و معرفی یکی از موضوعات مهم در حوزه گردشگری است. ما چگونه می توانیم گردشگر خارجی جذب کنیم درحالی که در خارج از کشور هیچ تبلیغاتی نداریم و هیچ کاری درخصوص معرفی ظرفیت ها انجام نمی دهیم؟ البته این موارد به دلیل نبود بودجه کافی است. کشورهایی که از مقاصد مهم گردشگری دنیا هستند، به ازای هر گردشگر 1.7 تا 2 دلار بابت تبلیغات هزینه می نمایند اما این عدد در کشور ما به چند سنت هم نمی رسد که همین عدد هم در حوزه گردشگری داخلی و رادیو و تلویزیون صرف می گردد.

دکتر مونسان گفت: با وجود این کمبودها با توجه به اینکه کشور ما جزو 10 کشور اول دارای جاذبه های گردشگری دنیاست و ظرفیت های بسیار زیادی دارد، بر اساس اعلام بانک مرکزی سال گذشته صنعت گردشگری 11.8میلیارد دلار در فراوری ناخالص داخلی نقش داشته است، همچنین سال گذشته 203هزار شغل در حوزه گردشگری و صنایع دستی ایجاد شده است این تعداد شغل واقعی با کمترین سرمایه گذاری ایجاد شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: ما کوشش کردیم با توجه به تحولات منطقه و دنیا، در کشورهای هدف گردشگری بازنگری داشته باشیم تا اگر در جاهایی با کمبود روبرو شدیم، کشور دیگری را جایگزین کنیم تا تعداد گردشگران ورودی را افزایش دهیم.

او ادامه داد: سال گذشته 7.8میلیون نفر وارد کشور شدند که این رقم نسبت به سال 96 که 5.1میلیون نفر وارد کشورمان شدند، رشد 52درصدی داشته است، همچنین 180هزارمیلیارد تومان در حال حاضر سرمایه گذاری در بخش گردشگری کشور جریان دارد و این نشان دهنده این است که سرمایه گذاران به آینده حوزه گردشگری امیدوار هستند.

دکتر مونسان گفت: مطمئن هستیم صنعت گردشگری در کشور ما آینده روشن و امیدوارنماینده ای دارد.

معاون رئیس جمهوری اضافه نمود: کوشش کردیم علاوه بر تنوع در کشورهای هدف گردشگری، تنوع در محصولات گردشگری را هم موردتوجه قرار دهیم تا بتوانیم جهت رشد گردشگری را تداوم ببخشیم. یکی از این محصولات، موضوع طبیعت گردی و اقامتگاه های بوم گردی است که با رشد مناسبی به پیش می رود؛ به طوری که اقامتگاه های بوم گردی از 400 واحد به 1560 واحد رسیده است که این اقامتگاه ها به صورت قانونی و با مجوز فعالیت می نمایند.

او اضافه نمود: ما برای این که به نیازهای اقامتی گردشگران پاسخ دهیم، بالغ بر 11هزارمیلیارد تومان بودجه دولتی موردنیاز را برای زیرساخت های گردشگری اختصاص دادیم. خوشبختانه بوم گردی ها موردتوجه و استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است و در مناطقی که امکانات حداقلی اقامت وجود نداشت با راه اندازی بوم گردی ها، کمبود جبران شده است.

دکتر مونسان توضیح داد: امیدواریم نمایشگاه اصفهان هم باعث تبادل تجربیات فعالان گردشگری گردد و به رشد و توسعه این صنعت یاری کند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: به زودی طرح جامع گردشگری که در کمیسیون های دولت در دست آنالیز است و سال گذشته آماده شده است، در هیئت دولت مطرح و تصویب می گردد تا جهت آینده و راهبرد گردشگری کشور روشن گردد.

او در انتها گفت: یکی از بخش های مهم و پتانسیل های بالای کشور ما حوزه صنایع دستی است، میراث فرهنگی و صنایع دستی بخش هایی هستند که دست ما را برای توسعه صنعت گردشگری پر می نمایند.

منبع: میراث آریا

به "طرح جامع گردشگری کشور به زودی در هیئت دولت مطرح می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح جامع گردشگری کشور به زودی در هیئت دولت مطرح می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید