کدخدایی: آنالیز صلاحیت ها تمام شد؛ آنالیز فی البداهه نداریم
به گزارش وبلاگ عینک من، سخنگوی شورای نگهبان گفت: بحث آنالیز صلاحیت ها بعد از 22 بهمن تمام شده است و رسیدگی جدید فی البداهه نداریم.
به گزارش وبلاگ عینک من، عباسعلی کدخدایی در گفت وگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی درباره اخباری مبنی بر تایید صلاحیت تعدادی از نمایندگان ردصلاحیت شده گفت: ما در ظرف مقرر قانونی اعلام نظر کردیم. بحث آنالیز صلاحیت ها بعد از 22 بهمن تمام شده است و رسیدگی جدید فی البداهه نداریم.
وی اضافه نمود: لیست جدید معنایی ندارد. ممکن است یک وقت اسناد جدیدی بدستمان برسد که ضروری است اصلاح گردد و این بندرت رخ می دهد.
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از این گفت وگو با بیان اینکه ناظرین شورای نگهبان آماده پاسداری از حق الناس هستند، از حضور بین 3 تا 7 ناظر در هر شعبه اخذ رای اطلاع داد.
کدخدایی درباره دستگیری افراد کلاهبردار در جریان آنالیز صلاحیت ها نیز گفت: در همه ادوار، افرادی توسط نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی دستگیر و به قوه قصاییه معرفی می شوند و این مساله ای است که نسبت به همه نهادها وجود دارد. مثلا پزشک قلابی دستگیر می گردد. اما نسبت به شورای نگهبان، اعضا و کارکنان شورا چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی اضافه نمود: ممکن است فردی کلاهبرداری کند و از فرد ساده لوحی پولی بگیرد و کلاه سر او بگذارد که با این افراد برخورد می کنیم و مواردی که به آن رسیدیم، نیروی انتظامی وارد شده و پرونده در قوه قضاییه رسیدگی می گردد. البته بعضی بزرگ نمایی می نمایند که فکر می کنم این افراد منظورهای دیگری دارند و توصیه می کنم دست از این کارها و تبلیغات بردارند.
سخنگوی شورای نگهبان درباره الکترونیکی شدن انتخابات نیز گفت: خوشبختانه در این دوره همکاری خوبی با وزارت کشور داشتیم و پیگیر بحث الکترونیکی شدن بودیم. دوستان ما در وزارت کشور اقدامات خوبی کردند و از جهت فنی احراز هویت، الکترونیکی است و بخش های عمده ای بصورت الکترونیکی انجام می گردد. البته صندوق های الکترونیکی بدلیل مسائل، عملیاتی نشد ولی قطعا تا دور بعدی این کار انجام می گردد زیرا انتخابات الکترونیکی الزام کشور ماست و امیدوارم در ادوار آینده با همکاری خوب با وزارت کشور به نتیجه برسد.
وی اضافه نمود: در انتخابات آدینه، تجمیع، شمارش و ارسال آرا به وزارت کشور و همچنین احراز هویت، الکترونیکی خواهد بود و بدلیل ارتباط خوبی که با وزارت کشور داریم، نگرانی از لحاظ نظارت نداریم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره تخلفات در روز انتخابات گفت: تعرفه ها به اندازه کافی چاپ شده و تحت نظارت شورای نگهبان است. با نظارت ناظرین ما هیچ گونه نگرانی وجود ندارد گرچه باید مدیریت توزیع تعرفه ها بهنگام باشد. ناظرین ما در این زمینه دقت دارند و مشکل کمبود تعرفه نداریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات خاص و ناروای بعضی نامزدها نیز اظهار کرد: قانون انتخابات در بخش تبلیغات ناکارامد است. تعریف روشنی از تبلیغات نشده است. شورای نگهبان در مرحله آخر است و در آنالیز صحت انتخابات شرایط تبلیغات افراد را مدنظر قرار می دهیم. در گذشته هم به همین صورت بوده است. در گذشته بدلیل اینکه افراد، تبلیغات غیرواقع یا تخلفاتی در تبلیغات داشتند، صحت انتخابات حوزه زیر سوال رفته است و در آنالیز صلاحیت فرد تجدیدنظر شده است.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید نمود: اگر جرمی در تبلیغات ارتکاب یابد، به قوه قضاییه اعلام می گردد و اگر در سرنوشت انتخابات موثر باشد، می توانیم ورود کنیم اما قبل از آن شورای نگهبان ورودی ندارد.
کدخدایی گفت: آنالیز صلاحیت ها براساس مستندات در پرونده است. اینکه در آینده فرد چه تخلفی مرتکب گردد، بر عهده شورا نیست. شورای نگهبان براساس اسناد فعلی آنالیز می نماید. ما محدود به اسناد مندرج در پرونده ایم. ضمن اینکه شرایط تبلیغات را نیز قانون معین ننموده است.
وی با اشاره به اقدام حداقلی مجلس در رابطه شفافیت اقتصادی نامزدها برای تبلیغات توضیح داد: ما سال هاست فریاد می زنیم. گام اول تبلیغات این است که میزان هزینه ها روشن گردد و ما از مجلس در این خصوص متشکریم گرچه دیر بود.
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از اظهارات خود اظهار داشت که این شورا برای آنالیز صحت انتخابات از گزارش های وزارت کشور نیز استفاده می نماید.
کدخدایی همچنین ابراز امیدواری کرد که مردم در روز دوم اسفند، حضور گسترده ای پای صندوق های رای داشته باشند.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو با بیان اینکه ما بازرسان سیار هم داریم که به حوزه ها سرکشی می نمایند، درباره سامانه مردم ناظر اظهار کرد: در مدت کوتاهی که از راه اندازی این سامانه می گذرد، گزارش های زیادی برای ما ارسال شده است. تعدادی را آنالیز نموده ایم که صحت داشته و به دفاتر خود در استان های مربوطه ارجاع داده ایم تا آنالیز نمایند. نهایتا بعد از برگزاری انتخابات در دوم اسفند وظیفه آنالیز صحت انتخابات را داریم و از این گزارش ها در آنجا هم می توانیم استفاده کنیم؛ لذا مردم دقت نمایند که گزارش هایشان صحیح باشد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که تخلفات گزارش شده توسط مردم بیشتر چه تخلفاتی بوده است؟ اظهار داشت: بیشتر بحث تبلیغات و تخلفاتی بوده که در تبلیغات صورت می گیرد. مثلا در جایی تبلیغات غیرقانونی شده یا تبلیغات زودهنگام بوده است. یا عناوینی استفاده شده که آن فرد فاقد آن عناوین بوده است. روز آدینه ما در حوزه ها اختلال در رای گیری، خرید و فروش آرا و همه مواردی را که در قانون بعنوان تخلف و جرم ذکر شده است رصد می کنیم و اگر مردم عزیز نیز گزارش مستندی در این زمینه ها داشتند حتما برای ما ارسال نمایند.
کدخدایی اضافه نمود: حق قانونی داوطلبان محترم است که بر سر صندوق ها، نماینده ای را اعزام نمایند. برای این کار اداره انتخابات سامانه ای را در نظر گرفته و اطلاعیه آن را منتشر کردیم. داوطلبان باید وارد این سامانه شوند تا برایشان کارت صادر گردد. تا الان بیش از 45 هزار نماینده توسط داوطلبین معرفی شده اند و بیش از 1050 داوطلب وارد وارد این سامانه شده اند. مهلت ورود به این سامانه یک روز دیگر هم تمدید شد و داوطلبان تا فردا می توانند وارد سامانه شوند و نماینده شان را معرفی نمایند.
وی گفت: در جابه جایی رأی دهندگان در حوزه های انتخابیه منع قانونی وجود ندارد اما اگر احساس گردد تعداد آرا تاثیرگذار است، قطعاً شورای نگهبان با این موضوع برخورد می نماید.
ادامه دارد ...
منبع: خبرگزاری ایسنا