کیخا: قوانین کسب سهمیه المپیک به نفع تک وسیله کاران است
به گزارش وبلاگ عینک من، ژیمناست ایرانی و ابداع کننده 5 حرکت جدید در کتاب جهانی ژیمناستیک می گوید که هدفش کسب سهمیه المپیک است و آن را دور از دسترس نمی داند.
سعیدرضا کیخا ژیمناست ایرانی در گفت و گو با وبلاگ عینک من، اظهار کرد: هدفم کسب سهمیه المپیک است که با توجه به شرایط خوبی که در خرک حلقه دارم دور از دسترس نیست. قوانین در کسب سهمیه المپیک نیز به نفع تک وسیله کاران گردیده است. از سهمیه تیمی کم و به سهمیه تک وسیله ها اضافه گردیده به همین خاطر ما برای کسب سهمیه المپیک شانس بیشتری داریم. من هم خیلی امیدوارم. انءشاالله با برنامه ریزی خوبی که فدراسیون انجام داده و اعزام به مسابقاتی که برای آمادگی احتیاج است بتوانیم کسب سهمیه المپیک کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه ریزی از سوی خودش و فدراسیون برای المپیک 2020 در نظر گرفته گردیده است، گفت: اطلاع ندارم که فدراسیون چه برنامه ریزی نموده است. هدف فدراسیون هم کسب سهمیه المپیک است. آنها نمره ای را در نظر خواهند گرفت که هر کس آن نمره را کسب کند می تواند جذب تیم ملی شود و در مسابقات کسب سهمیه المپیک شرکت کند، اما به طور دقیقی در مورد جزئیات برنامه های فدراسیون اطلاعی ندارم.
وی گفت: برای کسب سهمیه المپیک 8 مسابقه (چهار جام دنیای در این سال و چهار جام دنیای در سال آینده) طی دو سال پیش رو داریم که با حضور در این مسابقات می توانیم امیدوار به کسب سهمیه المپیک باشیم. از طرفی در رقابت های قهرمانی دنیا 2018 سه سهمیه تیمی و در مسابقات 2019 در کنار سهمیه انفرادی 9 سهمیه تیمی هم توزیع خواهد شد. البته ما شانسی در بخش تیمی نداریم. مسابقات قهرمانی دنیا 2018 در اوایل مهرماه به میزبانی قطر انجام می شود که ما در آن حضور نخواهیم داشت.
او در پاسخ به این سوال که چرا در رقابت های قهرمانی دنیا قطر اعزامی نخواهیم داشت، خاطر نشان کرد: این ها به سیاست فدراسیون و مسائل اقتصادی فدراسیون باز می شود.
کیخا به سطح بالای وسیله خرک حلقه در بازی های آسیایی 2018 اشاره و تاکید نمود: سطح مسابقات بازی های آسیایی خصوصا در وسیله خرک حلقه بسیار بالا بود. نفراتی که اول، دوم و سوم شدند نمرات خیلی بالایی گرفتند. من حتی در مسابقات دنیای نیز این نمرات بالا را ندیده بودم. این نشان دهنده این است که چقدر سطح خرک در این مسابقات بالا بود. من حتی این مسابقات را با قهرمانی اروپا مقایسه کردم و دیدم که نمرات خیلی با بازی های آسیایی متفاوت است. من با نمره ای که در بازی های آسیایی گرفتم می توانستم در قهرمانی اروپا صاحب مدال شوم. ژیمناستیک آسیا مهد قهرمانان آسیا و المپیک است و انتظاری بیش از این نیست. من اگر در مسابقات قهرمانی آسیا و حتی بازی های آسیایی قبل این نمره را می گرفتم روی سکو قرار داشتم، اما در این دوره قسمت نشد که این طلسم شکسته شود.
او در مورد عملکردش در بازی های آسیایی جاکارتا گفت: خدا را شکر در آن مسابقات توانستم هم در مقدماتی و هم در فینال اجرای خوبی داشته باشم. در فینال بهترین برنامه را اجرا کردم و فقط متاسفانه در پرش مقداری لغزش کوچکی پیش آمد. در کل از برنامه اجرایی خودم در بازی های آسیایی راضی هستم و تقریبا کاری که از دستم بر می آمد را انجام دادم. البته ورزشکار هیچ وقت رتبه های پایین راضی نمی شود. من دوست داشتم با مدال برگردم اما قسمت این طور نبود.
کیخا در خصوص مصدومیت دو ملی پوش ژیمناستیک گفت: در بازی های آسیایی قرار بود که همه تمرکزم روی تک وسیله باشد و پیش بینی گردیده بود که فقط جاهایی که احتیاج بود به تیم یاری کنم اما یک هفته قبل از بازی های آسیایی کهنی از ناحیه مچ پا آسیب دید و شانس حضور در حرکات زمینی و پرش از خرک را از دست داد. سامان مدنی نیز شب قبل از فینال بازی های آسیایی از ناحیه زانو دچار آسیب دیدگی جدی شد. این ها سبب شد که من در بازی های آسیایی جاکارتا علاوه بر خرک حلقه در حرکات زمینی و پرش از خرک هم شرکت کنم که نمره قابل قبولی نیز گرفتم. با توجه به آسیب دیدگی ها صلاح دانستیم که در فینال فقط در وسیله هایی که در دور مقدماتی مسابقه داده بودیم، شرکت کنیم تا حداقل رتبه هشتمی به هند واگذار نشود.
وی در انتها به حرکات ابداعی خود اشاره نمود و گفت: خدا را شکر پنج حرکت جدید در کتاب دنیای ثبت نموده ام و به عنوان رکوردار ابداع حرکات جدید شناخته می شوم. این موفقیت باعث گردیده که نگاه مربیان، داوران و ورزشکاران نسبت به کشور ما تغییر کند. کسی که در خرک حلقه بازی های آسیایی نفر اول شد از حرکت ابداعی من استفاده کرد. همچنین در جلسه کمیته فنی قبل از بازی های آسیایی، رییس کمیته فنی دنیای به تشریح و شرح پنج حرکت ابداع گردیده من پرداخته بود. این ها باعث شد جدا از رضایتی که از اجرایم داشتم خوشحال شوم که توانسته ام نگاه ها را نسبت به کشورم تغییر دهم و توجه سایر کشورها را به ایران جلب کنم. امیدوارم که این موفقیت ها به آینده ژیمناستیک ایران و ژیمناست های جوان یاری کند و مطمئن هستم که این اتفاق خواهد افتاد.
منبع: خبرگزاری ایسنا