خواص درمانی لوبیاسبز
به گزارش وبلاگ عینک من، لوبیا سبز از خانواده باقالی بوده، میوه، غلاف و دانه این گیاه مفید و پرخاصیت ارزش غذایی و درمانی بسیار دارد. به طورکلی انواع مختلفی از لوبیا در سراسر جهان وجود داشته که هریک خواص مختص به خود را دارند. در این مطلب بعضی از مهمترین خواص لوبیا سبز و فواید مصرف آن گردآوری شده است.
لوبیا سبز از خانواده باقالی بوده، میوه، غلاف و دانه این گیاه مفید و پرخاصیت ارزش غذایی و درمانی بسیار دارد. به طورکلی انواع مختلفی از لوبیا در سراسر جهان وجود داشته که هریک خواص مختص به خود را دارند.در بین انواع لوبیاها، لوبیا سبز از میزان کالری کمتر و ویتامین ث بیشتری برخوردار است. تا وقتی که این نوع لوبیا، سبز و تازه است در گروه سبزیجات جای دارد، ولی وقتی غلاف و دانه های آن خشک شود جزء گروه حبوبات یا بهتر است بگوییم جزو بنشن ها محسوب می شود.
خاصیت آنتی اکسیدان، ضد چربی، ضد دیابت، ضد سرطان، ضد التهاب و مقوی از مهم ترین خواص لوبیا سبز برای سلامت می باشد. نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده لوبیا سبز به علت دارا بودن میزان زیادی از فلاونوئیدها در پیشگیری و یاری به درمان سرطان سینه و سرطان روده بسیار مفید بوده، به طور کلی این سبزی ارزشمند در پیشگیری از انواع بیماری های قرن حاضر نظیر انواع سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثر است.
گیاه شناسی لوبیا سبزلوبیا سبز، گیاهی است یکساله ، دارای یک ریشه اصلی راست و ریشه های فرعی فراوان و در روی ریشه های کوچک لوبیا غده های قهوه ای رنگ نامنظم دیده می شود. برگ های لوبیا دارای گوشواره هستند. گل های این نوع لوبیا به صورت خوشه ای یا منفرد و از جوانه های جانبی کنار برگ ها بوجود می آیند. در حال حاضر بیش از چند صد رقم لوبیا سبز در جهان کشت می شود که آنها را از نظر عادت رشد رنگ گل، میزان گل، شکل غلاف، شکل و رنگ دانه، تقسیم بندی می نمایند.
خواص لوبیا سبز و فواید درمانیبعضی از مهم ترین خواص درمانی لوبیا سبز عبارتند از:
در طب سنتی از خواص لوبیا سبز برای پاکسازی و دفع سموم بدن استفاده شده، اصطلاحا در خصوص لوبیا سبز گفته می شود که جالی است یا دارای قدرت جلاست.
لوبیا سبز به علت کالری بسیار پایین و فیبر فراوان برای کاهش وزن و یاری به افرادی که رژیم لاغری دارند مفید می باشد.
مصرف لوبیا سبز برای حفظ سلامت مفاصل مفید بوده، از پوکی استخوان پیشگیری و به درمان آرتروز و روماتیسم یاری می نماید. به طور کلی یکی از مهم ترین خواص لوبیا سبز یاری به استخوان سازی است و به علت داشتن ویتامین کا بالا، برای ساختن استخوان هایی قوی بسیار مفید است.
لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است و حاوی اهن و اسید فولیک فراوان بوده و همانطور که در خصوص خواص لوبیا ذکر شد، برای درمان کم خونی مفید است.
لوبیا سبز حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و منیزیم می باشد که هر کدام از این مواد نقش موثری در تقویت سیستم قلبی ـ عروقی ایفا می نمایند و به عنوان غذایی مفید برای این بیماران محسوب می شود.
لوبیا سبز منبع فوق العاده منگنز بوده و برای زنان یائسه بسیار مفید است.
یکی دیگر از خواص لوبیا سبز استفاده از آن برای یاری به درمان آسم و حملات میگرن است که به علت خاصیت ضد التهابی این سبزی ارزشمند می باشد.
میزان پتاسیم در لوبیا سبز بسیار بالا بوده، از این رو به پیشگیری از افزایش فشار خون یاری نموده، غذایی مفید برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا است. بعلاوه فیبر و منیزیم موجود در لوبیا سبز نیز در کنار پتاسیم باعث کاهش فشار خون می شود.
مواد موثر موجود در این نوع لوبیا، باعث شده که یکی از خواص لوبیا سبز یاری به درمان و پیشگیری از افسردگی باشد. بعلاوه مصرف لوبیا سبز به تنظیم اشتها، بهبود خلق و خو و خواب راحت یاری می نماید.
ارزش غذایی لوبیا سبزلوبیا سبز سرشار از ویتامین های کا، ث، آ، منگنز و فیبر غذایی است. بعلاوه منبع بسیار خوبی برای پتاسیم، فولات، تریپتوفان، آهن، منیزیم و منبع خوبی برای ریبوفلاوین یا ویتامین ب12 است. مس، فسفر، کلسیم، پیش ماده ساخت اسیدهای چرب امگا 3 و نیاسن یا ویتامین ب3 از دیگر مواد موثر موجود در این سبزی مفید و پرخاصیت است. به طور کلی ارزش غذایی لوبیا سبز تقریبا مشابه با خواص نخود فرنگی می باشد و از آن به صورت تازه یا خشک شده در تهیه غذاها استفاده می شود.
مضرات لوبیا سبز (موارد احتیاطی و منع مصرف)توصیه می شود به علت وجود بعضی مواد سمی موجود در گیاه لوبیا سبز، از مصرف لوبیا سبز خام و نپخته خودداری شود.
در صورت استفاده از داروهای ضد انعقادی خوراکی نظیر کومادین یا وافارین، از زیاده روی در مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین کا مانند لوبیا سبز به ویژه مصرف نامرتب آن خودداری کنید.
با توجه به بالا بودن میزان اگزالات در لوبیای سبز، افراد با سابقه سنگ مجاری ادراری، بایستی از زیاده روی در مصرف آن خودداری نمایند.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون