گیاه فلوس و فواید آن

به گزارش وبلاگ عینک من، فلوس گیاهی با چند نام مختلف است که بصورت خودرو می روید و بیشتر متعلق به منطقه ها گرمسیر است. این گیاه خواص منحصر بفردی را بدنبال خود به یدک می کشد، یکی از این خواص مسهل بودن است.

گیاه فلوس و فواید آن فلوس درختی است که با ارتفاعی در حدود ده الی پانزده متر رشد می کند و خودرو و مناسب منطقه ها گرمسیری است. این گیاه اغلب در منطقه های مانند آفریقا و هند رشد می کند و از جمله گیاهان دارویی موثر برای برطرف یبوست است. خیار شنبر و خرنوب هندی از جمله نام های دیگر فلوس است.

میوه گیاه فلوسمیوه این گیاه به شکل غلاف است و در داخل آن مایع چسبنده ای وجود دارد که طعم شیرینی داشته و بوی بدی دارد. این میوه دارای مقدار ای به طول حدود سی سانت یا بیشتر است. معمولا برای مصرف فلوس باید آن را بر روی آتش حرارت داده و سپس شیره آن را تخلیه و سپس آن را با روغن بادام مخلوط نمایند.

فلوس را هم به شکل جوشانده و هم به صورت مربا مصرف می نمایند. اگر مغز فلوس با قند و شکر مخلوط شده و در درجه حرارت میانه پخته شود به آن فلوس پخته شده می گویند.

مغز میوه فلوس دارای اسانس، مواد روغنی و آنتراکسنون و مشتقات آن است. هم دانه ها و هم مغز و هم پوست گیاه فلوس، همگی مفید و دارای خواص و کاربردهای دارویی می باشد.1

ترکیبات شیمیایی فلوس مغز فلوس دارای اکسی آنتراکینون، مواد قندی، صمغ، اسانس و مواد روغنی است. خاصیت مسهلی فلوس مربوط به چند ماده شیمیایی است که از مشتقات آنتراکینون است.

کاربرد فلوس برای درمان یبوستبرای بهره گیری از خواص فلوس به عنوان مسهل باید 10 گرم شیره یا همان عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش ترکیب و آن گاه از مواد اضافی پاکسازی کنید.

به همین راحتی مسهل فلوس آماده می شود.

البته اگر بیمار دچار یبوست شدید است، باید اندازه 10 گرم عسل خرنوب هندی را به 60 گرم افزایش داد. برای بهبود مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس مصرف کرد.

یک لیتر آب تقطیر شده تهیه کنید و در آن به مقدار 5 گرم عسل خیار شنبر بریزید. در ادامه باید حدود 125 گرم شکر یا قند آسیاب شده به این مخلوط اضافه و محلول را به طور تدریجی حرارت دهید. این حرارت باید میانه باشد و باید منتظر بمانید تا آب داخل ترکیب از بین رود.

مخلوط شما با از دست دادن آب، غلیظ شود و از نظر وزن به 100 گرم برسد.

برای نتیجه بخش بودن خواص فلوس در این زمینه باید از آن به صورت روزانه به مقدار 50 تا 100 گرم مصرف کرد.2

خواص فلوس برای نوزادانبرای درمان زردی نوزادان یک لیتر آب تقطیر شده آماده نمایید و در آن اندازه 5 گرم عسل خیار شنبر قاطی نمایید. در ادامه باید حدود 125 گرم شکر یا قند پودر شده به این مخلوط اضافه و محلول را به آهستگیروی حرارت بگذارید. این حرارت باید میانه باشد و باید صبر کنید تا آب داخل ترکیب تمام شود.

مخلوط شما با از دست دادن آب، غلیظ می شود و از نظر وزن 100 گرم شود.

جهت نتیجه بخش بودن خواص فلوس در این مورد باید از آن به صورت روزانه به مقدار 50 تا 100 گرم استفاده نمود.

خواس فلوس برای لاغریجهت استفاده از فلوس برای لاغری دستور زیر را انجام دهید:

چای سبز: 20 گرم

مغز فلوس: 10گرم

سنا مکی: 5گرم

برگ به لیمو: 10 گرم

زعفران: 1گرم

چای اولونگ: 15گرم

زیره سیاه: 5گرم

زنیان: 5گرم

انیسون: 5گرم

تخم کرفس: 10گرم

گل سرخ: 5 گرم

هوفاریقون: 10گرم

طرز تهیهاین دمنوش نیازی به حرارت ندارد و تنها باید آنها را با آب 80 درجه قاطی نموده و سپس صبر کنید تا عصاره گیاه خارج شود. سپس به ترکیب گیاه و آب جوشیده حدود 3تا نهایتا 10 دقیقه زمان بدهیدتا دمنوش شما آماده مصرف شود.

بنابراین باید هر بار، یک قاشق مرباخوری از این ترکیب را با آب جوشیده 80 درجه در یک لیوان ریخته و بعد از اینکه دم کشید آن را از صافی رد نموده و میل نمایید. اگر در زمان مصرف از این دمنوش مقدار کالری دریافتی روزانه خود را نیز کنترل نمایید نتیجه خیلی خوبی به دست می آید و حتی می توانید ماهانه بین 3 تا 7 کیلوگرم وزن کم نمایید.3

سایر خواص فلوس:فلوس از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر می باشد.

فلوس برای کلیه ها مفید می باشد به ویژه آنهایی که کلیه سنگ ساز دارند درصورت مصرف آن مبتلا به سنگ کلیه نمی گردند.

فلوس را می توان به صورت ضماد بر روی مفاصل دردناک قرار داده تا درد مفاصل و نقرس آرام شود.

فلوس موجب باز شدن و نرم شدن ریه می شود و از ورم آن کم می کند.

جهت درمان دیفتیری، فلوس را با آب گشنیز قاطی نموده و به بیمار داده تا غرغره نماید.

جهت باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه ، فلوس را مخلو ط با ریشه ختمی مصرف کنید .

فلوس نرم نماینده سینه می باشد.

جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خونی را از بین می برد.

نحوه مصرف فلوسجهت مصرف به صورت جوشانده فلوس باید 10 گرم عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش قاطی نموده و آنرا صاف نموده و به بیمار بخورانید . این جوشانده مسهل خوبی می باشد . مقدار عسل فلوس را می تواند در خصوص یبوستهای سخت تا 60 گرم زیاد نمایید. البته جهت بهتر شدن مزه آن می توان اندازهی شربت گیلاس یا انجیر به آن اضافه کرد.

جهت تهیه مربای فلوس باید 5 گرم عسل فلوس را با همان مقدار آب مقطر مخلوط نموده و سپس اندازه 125 گرم قند پودر شده را به آن اضافه نمایید بعد آنرا روی حرارت گذاشته تا به آرامی آب آن بخار شود و وزن آن به 100 گرم برسد و غلیظ شود. این مربا نیز مسهل بسیار خوبی می باشد مقدار استفاده از آن 50-100 گرم در روز می باشد.

مضرات مصرف فلوس چیست؟این گیاه برای معده ضرر دارد و به علت آنکه به دیواره های روده می چسبد منجر به ایجاد دل درد خواهد شد. بنابراین توصیه شده است که فلوس را همراه با مصطکی و انیسون یا روغن بادام مصرف کنید.4

پی نوشت:

1.www.khabarfoori.com

2.www.yjc.ir

3.www.saat24.news

4.www.beytoote.com

منبع: راسخون

به "گیاه فلوس و فواید آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیاه فلوس و فواید آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید